Skotská vejce

Kategorie:

Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob vaření: Pečení

Suroviny pro 3 osoby:

  • Tymián Avokádo
  • Mletá masa Avokádo
  • 3 vejce vařená natvrdo
  • 300 g mletého masa (vepřové a hovězí)
  • toustový chléb

Způsob přípravy

Maso ochutíme kořenící směsí Mletá masa. Maso rozdělíme na 3 díly a vytvoříme placky, na které vložíme vajíčka. Vytvarujeme koule. Ze staršího toustového chleba připravíme strouhanku a přidáme tymián. Připravené koule ve strouhance s tymiánem obalíme. Vejce můžete usmažit ve fritéze nebo je můžete péct v troubě, na 180 °C dozlatova. Skvěle se k nim hodí bramborová kaše.