Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Velikonoce
-
Sezóna:
Velikonoce
-
Způsob vaření:
Pečení
Velikonoční beránek
Suroviny:
- 1 lžička Skořice mletá Avokádo
- 250 g másla
- 4 vejce
- 250 g cukru
- 250 g hladké mouky
- 1 vanilkový cukr
- 250 g banánů
- 1 kypřicí prášek do pečiva
Způsob přípravy
Utřeme máslo s cukrem do pěny a vmícháme žloutky. Přidáme rozmixované banány a prosátou mouku s kypřícím práškem a lžičku mleté skořice. Jako poslední opatrně přidáme tuhý sníh z bílků. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 35 minut. Hotového beránka pocukrujeme a z rozinek mu vytvoříme oči a čumáček. Pro zpestření ováženeme kolem krku barevnou mašličkou.