Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Teplý salát ze smažených lišek s chřestem a grilovanými krevetami
Suroviny pro 4 osoby:
- Pepř černý mletý Avokádo
- 2 lžičky koření Tymián Avokádo
- 50 ml bílého vína
- sůl podle chuti
- 50 g parmazánu
- 2 lžíce másla
- citrónová šťáva
- 50 ml olivového oleje na smažení
- 600 g čerstvých lišek
- 20 hlaviček bílého chřestu
- 100 g oloupaných rajčat bez semen
- 1 svazek čerstvého fenyklu
- 200 g oblíbených salátů
- 80 g oblíbených klíčků
- 1 lžíce pražených slunečnicových semínek
- 3 stroužky nasekaného česneku
- 3 jarní cibulky, i s natí
- 200 g krevet
Způsob přípravy
Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou zelenou cibulku, přidáme očištěné a omyté lišky, poté česnek a následně vlijeme bílé víno. Přidáme postupně máslo, citrónovou šťávu (dle chuti), nasekaný fenykl. Lišky dochutíme tymiánem, solí a čerstvě rozdrceným pepřem. Přidáme na hrubé kostky nakrájená rajčata a hlavičky chřestu.
Saláty potrháme, promícháme s klíčky a ukládáme na talíř.
Krevety posypeme pepřem, krátce grilujeme a poté nakrájíme na plátky.
Teplé usmažené lišky podáváme na salátech s klíčky, na to položíme krevety. Těsně před servírováním posypeme salát slunečnicovými semínky a parmazánem.