Teplý salát ze smažených lišek s chřestem a grilovanými krevetami
Suroviny pro 4 osoby:
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
2 lžičky koření Tymián Avokádo
-
50 ml bílého vína
-
sůl podle chuti
-
50 g parmazánu
-
2 lžíce másla
-
citrónová šťáva
-
50 ml olivového oleje na smažení
-
600 g čerstvých lišek
-
20 hlaviček bílého chřestu
-
100 g oloupaných rajčat bez semen
-
1 svazek čerstvého fenyklu
-
200 g oblíbených salátů
-
80 g oblíbených klíčků
-
1 lžíce pražených slunečnicových semínek
-
3 stroužky nasekaného česneku
-
3 jarní cibulky, i s natí
-
200 g krevet
Způsob přípravy
Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou zelenou cibulku, přidáme očištěné a omyté lišky, poté česnek a následně vlijeme bílé víno. Přidáme postupně máslo, citrónovou šťávu (dle chuti), nasekaný fenykl. Lišky dochutíme tymiánem, solí a čerstvě rozdrceným pepřem. Přidáme na hrubé kostky nakrájená rajčata a hlavičky chřestu.
Saláty potrháme, promícháme s klíčky a ukládáme na talíř.
Krevety posypeme pepřem, krátce grilujeme a poté nakrájíme na plátky.
Teplé usmažené lišky podáváme na salátech s klíčky, na to položíme krevety. Těsně před servírováním posypeme salát slunečnicovými semínky a parmazánem.