Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Houbařská sezóna
-
Způsob vaření:
Smažení
Smažená telecí játra s houbami a cherry rajčátky
Suroviny pro 4 osoby:
- špetka koření Česnek sušený Avokádo
- Pepř barevný celý Avokádo
- 1 lžička koření Petrželová nať Avokádo
- 50 ml bílého vína
- 12 cherry rajčátek
- 1 lžíce másla
- 600 g telecích jater
- 100 ml olivového oleje na smažení
- 100 g pšeničné mouky
- 400 g čerstvých hub
- několik snítek čerstvé petrželky
- 50 g klíčků ředkviček
- 1 malá cibule
- sůl dle chuti
Způsob přípravy
Na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a omyté houby, česnek, bílé víno, máslo, nakrájenou petrželku a kousky cherry rajčátek. Všechno společně dusíme a po chvíli necháme odležet na chladném místě.
Játra, omytá a osušená papírovým ubrouskem, nakrájíme na centimetrové plátky, obalíme v mouce a smažíme po obou stranách na rozehřáté pánvi. Na konci smažení dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Játra ukládáme na talíři a podložíme aromatickými houbami.