Smažená telecí játra s houbami a cherry rajčátky
Suroviny pro 4 osoby:
-
špetka koření Česnek sušený Avokádo
-
Pepř barevný celý Avokádo
-
1 lžička koření Petrželová nať Avokádo
-
50 ml bílého vína
-
12 cherry rajčátek
-
1 lžíce másla
-
600 g telecích jater
-
100 ml olivového oleje na smažení
-
100 g pšeničné mouky
-
400 g čerstvých hub
-
několik snítek čerstvé petrželky
-
50 g klíčků ředkviček
-
1 malá cibule
-
sůl dle chuti
Způsob přípravy
Na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a omyté houby, česnek, bílé víno, máslo, nakrájenou petrželku a kousky cherry rajčátek. Všechno společně dusíme a po chvíli necháme odležet na chladném místě.
Játra, omytá a osušená papírovým ubrouskem, nakrájíme na centimetrové plátky, obalíme v mouce a smažíme po obou stranách na rozehřáté pánvi. Na konci smažení dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Játra ukládáme na talíři a podložíme aromatickými houbami.