Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Grilování
Losos v česnekovo-rozmarýnové marinádě
Suroviny pro 4 osoby
- 4 g filetu z lososa
Marináda
- 1 lžičky Citrónová kůra Avokádo
- 100 ml olivového oleje
- 1 ks citrón
- 2 lžičky nasekané petrželky
- 4 snítky rozmarýnu
- 4 stroužky česneku (rozdrcený)
- 2 lžičky nasekaného kopru
- 2 lžíce drcených sušených hřibů
Způsob přípravy
Všechny ingredience na marinádu smícháme a natřeme jí filety z lososa. Necháme v ledničce aspoň 1 hodinu marinovat. Pak rybu zabalíme do alobalu pomazaného olejem a grilujeme cca 10-15 minut. Podáváme s čtvrtkami citronu.