Kategorie:
-
Druh jídla:
Sladká jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Tvarohový koláč s jablky a brusinkami
Suroviny pro 4 osoby
- 1 lžičky Citrónová kůra Avokádo
- 2 kusy vejce
- 1 špetka soli
- 2 lžíce sušených brusinek
- 3 lžíce hladké mouky
- máslo
- 2 lžíce pomerančového džusu
- 300 g bílého tvarohu
- 2 kusy jablka
- 50 ml hruškového džusu
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
Způsob přípravy
Tvaroh několikrát pomeleme. Jablka oloupeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na plátky. Brusinky a jablka smícháme s pomerančovým džusem. Vejce, hruškový džus, tvaroh, citronovou kůru, sůl, mouku a prášek smícháme na jednotnou krémovou hmotu. Přidáme ovoce a promícháme. Formu na pečení vymažeme máslem, vlijeme do ní těsto a pečeme cca 40 minut při teplotě 180 ºC.