Kategorie:
-
Druh jídla:
Těstoviny
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Houbařská sezóna
-
Způsob vaření:
Vaření
Ravioli plněné uzeným ovčím sýrem a hřiby
Suroviny pro 4 osoby:
- 2 lžíce dříve upražených dýňových semínek
- 160 g rajčat, oloupaných, zbavených semínek a jemně nasekaných
Těsto
- 1 lžíce oleje
- 150 g mouky
- 1 žloutek
- špetka soli
- horká voda
Nádivka
- Pepř černý mletý Avokádo
- 1 lžička koření Tymián Avokádo
- Česneková sůl Avokádo
- 2 lžíce olivového oleje
- 0.5 cibule nakrájené na kostičky
- 200 g uvařených hub
- 50 ml brandy
- 200 g strouhaný ovčí sýr nebo feta
Způsob přípravy
Nádivka: Cibuli a hřiby osmažíme na rozpáleném olivovém oleji do sklovita, přidáme brandy, a když se odpaří, ochutíme tymiánem, česnekovou solí a pepřem. Jakmile vychladne, přidáme nastrouhaný ovčí sýr.
Těsto: Do proseté mouky přidáme žloutek, olej, sůl a teplou vodu, a vytvarujeme těsto, které uválíme. Těsto zaděláme a necháme chvíli odležet.
Poté vyválíme plát a z něj pomocí sklenice vykrájíme kolečka. Na každé dáme nádivku, přeložíme a okraje dobře slepíme. Takto připravené raviolivaříme 3 minuty ve vroucí osolené vodě, pak osmažíme lehce na pánvi. Ravioli vyplněné uzeným ovčím sýrem a hřiby podáváme s rajčaty a dýňovými semínky.