Ravioli plněné uzeným ovčím sýrem a hřiby
Suroviny pro 4 osoby:
-
2 lžíce dříve upražených dýňových semínek
-
160 g rajčat, oloupaných, zbavených semínek a jemně nasekaných
Těsto
-
1 lžíce oleje
-
150 g mouky
-
1 žloutek
-
špetka soli
-
horká voda
Nádivka
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
1 lžička koření Tymián Avokádo
-
Česneková sůl Avokádo
-
2 lžíce olivového oleje
-
0.5 cibule nakrájené na kostičky
-
200 g uvařených hub
-
50 ml brandy
-
200 g strouhaný ovčí sýr nebo feta
Způsob přípravy
Nádivka: Cibuli a hřiby osmažíme na rozpáleném olivovém oleji do sklovita, přidáme brandy, a když se odpaří, ochutíme tymiánem, česnekovou solí a pepřem. Jakmile vychladne, přidáme nastrouhaný ovčí sýr.
Těsto: Do proseté mouky přidáme žloutek, olej, sůl a teplou vodu, a vytvarujeme těsto, které uválíme. Těsto zaděláme a necháme chvíli odležet.
Poté vyválíme plát a z něj pomocí sklenice vykrájíme kolečka. Na každé dáme nádivku, přeložíme a okraje dobře slepíme. Takto připravené raviolivaříme 3 minuty ve vroucí osolené vodě, pak osmažíme lehce na pánvi. Ravioli vyplněné uzeným ovčím sýrem a hřiby podáváme s rajčaty a dýňovými semínky.