Kategorie:
-
Druh jídla:
Těstoviny
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Houbařská sezóna
-
Způsob vaření:
Vaření
Těstoviny pappardelle s liškami dušenými ve smetaně
Suroviny pro 4 osoby:
- Oregáno Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- 50 ml olivového oleje
- 50 ml bílého vína
- sůl podle chuti
- 200 ml smetany 36%
- 600 g vařené těstoviny pappardelle
- 2 šalotky
- 200 g očištěných a omytých lišek
- 60 g parmské šunky
- 80 g oloupaných rajčat bez semínek
- 1 lžíce sušených rajčat nakrájených na proužky
- 1 lžíce pražených piniových oříšků
- 1 svazek čerstvého fenyklu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce bazalkového pesta
Způsob přípravy
Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájené šalotky a česnek, přidáme lišky a na proužky nakrájenou parmskou šunku. Zalijeme bílým vínem a smetanou, dochutíme oregánem a pepřem. Vše vaříme dokud omáčka nezačne houstnout.
Následně přidáme těstoviny a nakrájený fenykl. Těstoviny s omáčkou důkladně promícháme a přendáme na talíř.
Spařená oloupaná rajčata nakrájíme na kousky a smícháme se sušenými rajčaty, pestem a praženými piniovými oříšky. Takto připravené ukládáme na těstoviny a vše posypeme parmezánem.