Těstoviny pappardelle s liškami dušenými ve smetaně
Suroviny pro 4 osoby:
-
Oregáno Avokádo
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
50 ml olivového oleje
-
50 ml bílého vína
-
sůl podle chuti
-
200 ml smetany 36%
-
600 g vařené těstoviny pappardelle
-
2 šalotky
-
200 g očištěných a omytých lišek
-
60 g parmské šunky
-
80 g oloupaných rajčat bez semínek
-
1 lžíce sušených rajčat nakrájených na proužky
-
1 lžíce pražených piniových oříšků
-
1 svazek čerstvého fenyklu
-
2 stroužky česneku
-
1 lžíce bazalkového pesta
Způsob přípravy
Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájené šalotky a česnek, přidáme lišky a na proužky nakrájenou parmskou šunku. Zalijeme bílým vínem a smetanou, dochutíme oregánem a pepřem. Vše vaříme dokud omáčka nezačne houstnout.
Následně přidáme těstoviny a nakrájený fenykl. Těstoviny s omáčkou důkladně promícháme a přendáme na talíř.
Spařená oloupaná rajčata nakrájíme na kousky a smícháme se sušenými rajčaty, pestem a praženými piniovými oříšky. Takto připravené ukládáme na těstoviny a vše posypeme parmezánem.