Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Filé z lososa "cajun" s grilovanou zeleninou a rajčatovou salsou
Suroviny pro 4 osoby:
- 4 kusy lososa (každý cca 160 g)
Směs koření
- koření Chilli mleté Avokádo
- koření Oregáno Avokádo
- koření Paprika sladká mletá Avokádo
- koření Pepř barevný celý Avokádo
- koření Tymián Avokádo
- Česneková sůl Avokádo
Grilovaná zelenina
- směs Grilovací s bylinkami Avokádo
- Česneková sůl Avokádo
- 1 cuketa nakrájená na plátky
- 100 ml olivového oleje
Rajčatová salsa
- koření Chilli mleté Avokádo
- koření Pepř černý celý Avokádo
- 100 ml bílého vína
- 250 g rajčat bez slupek
- sůl, cukr (podle chuti)
- 1 svazek koriandru
Způsob přípravy
Salsu připravíme tak, že podusíme rajčata s bílým vínem, která dochutíme nasekaným česnekem, cukrem, solí a rozdrceným pepřem. Vše rozmixujeme, uvaříme a necháme odležet na chladném místě. Následně dochutíme špetkou chilli a čerstvě nasekaným koriandrem.
Koření důkladně smícháme a v této směsi obalíme očištěné a osušené filety z lososa. Na takto připravenou rybu nakapeme olivový olej a poté ji pečeme na grilu.
Zeleninu naložíme v olivovém oleji s česnekovou solí a grilovací směsí s bylinkami. Papriky opečeme na grilu, zabalíme je do alobalu a necháme 20 minut odležet. Poté je rozbalíme, oloupeme a rozdělíme na 4 části. Následně grilujeme plátky cukety, ke které na poslední 4 minuty grilování přidáme rovněž opečené papriky. Během grilování zeleninu zaléváme zbývající marinádou.
Lososa podáváme s grilovanou zeleninou a rajčatovou salsou