Filé z lososa "cajun" s grilovanou zeleninou a rajčatovou salsou
Suroviny pro 4 osoby:
-
4 kusy lososa (každý cca 160 g)
Směs koření
-
koření Chilli mleté Avokádo
-
koření Oregáno Avokádo
-
koření Paprika sladká mletá Avokádo
-
koření Pepř barevný celý Avokádo
-
koření Tymián Avokádo
-
Česneková sůl Avokádo
Grilovaná zelenina
-
směs Grilovací s bylinkami Avokádo
-
Česneková sůl Avokádo
-
1 cuketa nakrájená na plátky
-
100 ml olivového oleje
Rajčatová salsa
-
koření Chilli mleté Avokádo
-
koření Pepř černý celý Avokádo
-
100 ml bílého vína
-
250 g rajčat bez slupek
-
sůl, cukr (podle chuti)
-
1 svazek koriandru
Způsob přípravy
Salsu připravíme tak, že podusíme rajčata s bílým vínem, která dochutíme nasekaným česnekem, cukrem, solí a rozdrceným pepřem. Vše rozmixujeme, uvaříme a necháme odležet na chladném místě. Následně dochutíme špetkou chilli a čerstvě nasekaným koriandrem.
Koření důkladně smícháme a v této směsi obalíme očištěné a osušené filety z lososa. Na takto připravenou rybu nakapeme olivový olej a poté ji pečeme na grilu.
Zeleninu naložíme v olivovém oleji s česnekovou solí a grilovací směsí s bylinkami. Papriky opečeme na grilu, zabalíme je do alobalu a necháme 20 minut odležet. Poté je rozbalíme, oloupeme a rozdělíme na 4 části. Následně grilujeme plátky cukety, ke které na poslední 4 minuty grilování přidáme rovněž opečené papriky. Během grilování zeleninu zaléváme zbývající marinádou.
Lososa podáváme s grilovanou zeleninou a rajčatovou salsou