Filé z lososa "cajun" s grilovanou zeleninou a rajčatovou salsou

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Suroviny pro 4 osoby:

  • 4 kusy lososa (každý cca 160 g)

Směs koření

  • koření Chilli mleté Avokádo
  • koření Oregáno Avokádo
  • koření Paprika sladká mletá Avokádo
  • koření Pepř barevný celý Avokádo
  • koření Tymián Avokádo
  • Česneková sůl Avokádo

Grilovaná zelenina

  • směs Grilovací s bylinkami Avokádo
  • Česneková sůl Avokádo
  • 1 cuketa nakrájená na plátky
  • 100 ml olivového oleje

Rajčatová salsa

  • koření Chilli mleté Avokádo
  • koření Pepř černý celý Avokádo
  • 100 ml bílého vína
  • 250 g rajčat bez slupek
  • sůl, cukr (podle chuti)
  • 1 svazek koriandru

Způsob přípravy

Salsu připravíme tak, že podusíme rajčata s bílým vínem, která dochutíme nasekaným česnekem, cukrem, solí a rozdrceným pepřem. Vše rozmixujeme, uvaříme a necháme odležet na chladném místě. Následně dochutíme špetkou chilli a čerstvě nasekaným koriandrem.

Koření důkladně smícháme a v této směsi obalíme očištěné a osušené filety z lososa. Na takto připravenou rybu nakapeme olivový olej a poté ji pečeme na grilu.

Zeleninu naložíme v olivovém oleji s česnekovou solí a grilovací směsí s bylinkami. Papriky opečeme na grilu, zabalíme je do alobalu a necháme 20 minut odležet. Poté je rozbalíme, oloupeme a rozdělíme na 4 části. Následně grilujeme plátky cukety, ke které na poslední 4 minuty grilování přidáme rovněž opečené papriky. Během grilování zeleninu zaléváme zbývající marinádou. 

Lososa podáváme s grilovanou zeleninou a rajčatovou salsou