Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Krkovička se švestkovou omáčkou
Suroviny pro 4 osoby:
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce směsi Krkovička Avokádo
- 800 g krkovičky
Švestková omáčka
- Paprika pálivá mletá Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 250 g sušených švestek
- 100 ml červeného suchého vína
Způsob přípravy
Omyté a osušené maso nakrájíme na 6-8 plátků. Přípravek Krkovička smícháme s olejem a vzniklou marinádou potřeme maso, pak je necháme ležet v chladničce min. 2 hodiny.
Omáčka: Švestky opláchneme vodou, dáme do kastrolku s 200 ml vody a rozvaříme. Rozmixujeme s vínem a špetkou soli a papriky.
Maso z obou stran smažíme na pánvi na malém množství oleje nebo grilujeme.
Podáváme se švestkovou omáčkou.