Krkovička se švestkovou omáčkou
Suroviny pro 4 osoby:
-
3 lžíce oleje
-
3 lžíce směsi Krkovička Avokádo
-
800 g krkovičky
Švestková omáčka
-
Paprika pálivá mletá Avokádo
-
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
-
250 g sušených švestek
-
100 ml červeného suchého vína
Způsob přípravy
Omyté a osušené maso nakrájíme na 6-8 plátků. Přípravek Krkovička smícháme s olejem a vzniklou marinádou potřeme maso, pak je necháme ležet v chladničce min. 2 hodiny.
Omáčka: Švestky opláchneme vodou, dáme do kastrolku s 200 ml vody a rozvaříme. Rozmixujeme s vínem a špetkou soli a papriky.
Maso z obou stran smažíme na pánvi na malém množství oleje nebo grilujeme.
Podáváme se švestkovou omáčkou.