Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Houbařská sezóna
-
Způsob vaření:
Smažení
Kachní prsa marinovaná v rozmarýnu na liškách s jahodami
Suroviny pro 4 osoby:
- Pepř černý mletý Avokádo
- 2 lžíce olivového oleje
- několik lístků čerstvé máty
- sůl podle chuti
- 80 g čerstvých jahod
- 200 g lišek
- 1 lžíce másla
- 4 kachní prsa každá cca 250 g
- 2 šalotky, nakrájené na kostičky
- 50 ml zeleninového vývaru
- 50 ml bílého krému balsamico
- šťáva z 1 citrónu
Marináda
- 1 lžička koření Česnek sušený Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- 100 ml olivového oleje
- sůl podle chuti
- 50 ml červeného vína
- 1 nahrubo strouhaná mrkev
- 1 snítka čerstvého rozmarýnu
- čtvrt nahrubo strouhaného celeru
Způsob přípravy
Omyté a očištěné kachní prsíčka osolíme, opepříme a naložíme v olivovém oleji s červeným vínem, sušeným česnekem, nastrouhanou zeleninou a rozmarýnem, pak necháme asi 8 hodin uležet v chladničce.
Na rozpáleném olivovém oleji necháme šalotky zesklovatět, přidáme lišky a všecko zalijeme vývarem. Následně přidáme máslo, šťávu z citrónu a bílý krém balsamico. Když omáčka začne houstnout, dochutíme solí a pepřem a přidáme kousky jahod a nasekané lístky máty.
Vyjmeme kachnu z marinády, osmažíme na pánvi po obou stranách dozlatova, pak pečeme asi 12 minut při 200 ° C. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme je oschnout na papírovém ubrousku. Poté prsa nakrájíme na plátky a klademe na aromatické lišky s jahodami.
Připravené podáváme s oblíbeným mixem křupavého salátu.