Kachní prsa marinovaná v rozmarýnu na liškách s jahodami
Suroviny pro 4 osoby:
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
2 lžíce olivového oleje
-
několik lístků čerstvé máty
-
sůl podle chuti
-
80 g čerstvých jahod
-
200 g lišek
-
1 lžíce másla
-
4 kachní prsa každá cca 250 g
-
2 šalotky, nakrájené na kostičky
-
50 ml zeleninového vývaru
-
50 ml bílého krému balsamico
-
šťáva z 1 citrónu
Marináda
-
1 lžička koření Česnek sušený Avokádo
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
100 ml olivového oleje
-
sůl podle chuti
-
50 ml červeného vína
-
1 nahrubo strouhaná mrkev
-
1 snítka čerstvého rozmarýnu
-
čtvrt nahrubo strouhaného celeru
Způsob přípravy
Omyté a očištěné kachní prsíčka osolíme, opepříme a naložíme v olivovém oleji s červeným vínem, sušeným česnekem, nastrouhanou zeleninou a rozmarýnem, pak necháme asi 8 hodin uležet v chladničce.
Na rozpáleném olivovém oleji necháme šalotky zesklovatět, přidáme lišky a všecko zalijeme vývarem. Následně přidáme máslo, šťávu z citrónu a bílý krém balsamico. Když omáčka začne houstnout, dochutíme solí a pepřem a přidáme kousky jahod a nasekané lístky máty.
Vyjmeme kachnu z marinády, osmažíme na pánvi po obou stranách dozlatova, pak pečeme asi 12 minut při 200 ° C. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme je oschnout na papírovém ubrousku. Poté prsa nakrájíme na plátky a klademe na aromatické lišky s jahodami.
Připravené podáváme s oblíbeným mixem křupavého salátu.