Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Paella s kuřecím masem, mořskými plody a klobásou chorizo
Suroviny pro 4 osoby:
- Chilli mleté Avokádo
- 1 balení Marináda Pikantní Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 1 limetka
- 100 ml bílého vína
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- 500 ml slepičího vývaru
- 2 najemno nakrájené cibule
- 500 g velkých krevet
- 3 kuřecí stehýnka bez kostí a kůže
- 100 g klobásy chorizo
- 100 g uvařených zelených fazolek
- 100 g zeleného hrášku z plechovky
- 200 g oloupaných a semínek zbavených rajčat
- 200 g rýže arborio
- 400 g slávek
- 100 g mušlí sv. Jakuba
Způsob přípravy
Stehýnka nakrájíme na kousky, naložíme do marinády a necháme odležet cca 4 hodiny.
Stehýnka a klobásu chorizo nakrájenou na plátky osmažíme na pánvi. Cibuli, česnek nakrájený na plátky, fazolky a hrášek osmahneme zvlášť a pak přidáme papriky a rajčata nakrájené na kostičky.
Do masa přidáme neuvařenou rýži, podlijeme vývarem a dusíme cca 15 minut za občasného míchání až bude rýže měkká.
Slávky osmahneme na olivovém oleji, přidáme krevety a mušle, podlijeme bílým vínem a vaříme 5 minut.
Pak zeleninu a mořské plody přidáme do kuřecího masa a klobásy, promícháme a ještě chvilku vaříme až všechno bude měkké. Paellu dochutíme solí, chilli a šťávou z limetky a podáváme.