Paella s kuřecím masem, mořskými plody a klobásou chorizo
Suroviny pro 4 osoby:
-
Chilli mleté Avokádo
-
1 balení Marináda Pikantní Avokádo
-
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
-
1 limetka
-
100 ml bílého vína
-
1 červená paprika
-
1 zelená paprika
-
2 stroužky česneku
-
olivový olej
-
500 ml slepičího vývaru
-
2 najemno nakrájené cibule
-
500 g velkých krevet
-
3 kuřecí stehýnka bez kostí a kůže
-
100 g klobásy chorizo
-
100 g uvařených zelených fazolek
-
100 g zeleného hrášku z plechovky
-
200 g oloupaných a semínek zbavených rajčat
-
200 g rýže arborio
-
400 g slávek
-
100 g mušlí sv. Jakuba
Způsob přípravy
Stehýnka nakrájíme na kousky, naložíme do marinády a necháme odležet cca 4 hodiny.
Stehýnka a klobásu chorizo nakrájenou na plátky osmažíme na pánvi. Cibuli, česnek nakrájený na plátky, fazolky a hrášek osmahneme zvlášť a pak přidáme papriky a rajčata nakrájené na kostičky.
Do masa přidáme neuvařenou rýži, podlijeme vývarem a dusíme cca 15 minut za občasného míchání až bude rýže měkká.
Slávky osmahneme na olivovém oleji, přidáme krevety a mušle, podlijeme bílým vínem a vaříme 5 minut.
Pak zeleninu a mořské plody přidáme do kuřecího masa a klobásy, promícháme a ještě chvilku vaříme až všechno bude měkké. Paellu dochutíme solí, chilli a šťávou z limetky a podáváme.