Kategorie:
-
Druh jídla:
Houbová jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Houbařská sezóna
-
Způsob vaření:
Smažení
Aromatické lišky s cherry rajčátky a s marinovaným tuňákem z pánve
Suroviny pro 4 osoby:
- Pepř černý mletý Avokádo
- 1 lžička koření Tymián Avokádo
- 3 lžíce olivového oleje
- 50 ml bílého vína
- několik snítek čerstvého fenyklu
- 600 g lišek
- 1 nakrájená cibule
- 12 cherry rajčátek nakrájených na kousky
- 50 g másla
- sůl dle chuti
- 3 stroužky nasekaného česneku
- 4 x 80 g filé z tuňáka bez kůže
- cukr dle chuti
Marináda
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička oleje
- 1 lžička nasekaného nakládaného zázvoru
- 1 lžička kořenící pasty Sambal Oelek
Způsob přípravy
Omyté filé z tuňáka naložíme do marinády, kterou jsme si předtím připravili z uvedených surovin. Marinujeme asi 2 hodiny. Filé pak smažíme po obou stranách a následně necháme odležet na teplém místě.
Lišky důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Houby osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme cibuli a česnek, zalijeme bílým vínem a dále smažíme 3 minuty. Při konci smažení přidáme cherry rajčata, máslo a lžíci tymiánu. Vše dochutíme solí, pepřem a trochou cukru.
Připravené lišky podáváme se šťavnatou svíčkovou z tuňáka, nakrájenou na plátky .