Aromatické lišky s cherry rajčátky a s marinovaným tuňákem z pánve
Suroviny pro 4 osoby:
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
1 lžička koření Tymián Avokádo
-
3 lžíce olivového oleje
-
50 ml bílého vína
-
několik snítek čerstvého fenyklu
-
600 g lišek
-
1 nakrájená cibule
-
12 cherry rajčátek nakrájených na kousky
-
50 g másla
-
sůl dle chuti
-
3 stroužky nasekaného česneku
-
4 x 80 g filé z tuňáka bez kůže
-
cukr dle chuti
Marináda
-
2 lžíce sojové omáčky
-
1 lžička oleje
-
1 lžička nasekaného nakládaného zázvoru
-
1 lžička kořenící pasty Sambal Oelek
Způsob přípravy
Omyté filé z tuňáka naložíme do marinády, kterou jsme si předtím připravili z uvedených surovin. Marinujeme asi 2 hodiny. Filé pak smažíme po obou stranách a následně necháme odležet na teplém místě.
Lišky důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Houby osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme cibuli a česnek, zalijeme bílým vínem a dále smažíme 3 minuty. Při konci smažení přidáme cherry rajčata, máslo a lžíci tymiánu. Vše dochutíme solí, pepřem a trochou cukru.
Připravené lišky podáváme se šťavnatou svíčkovou z tuňáka, nakrájenou na plátky .