Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Čočková polévka s jogurtem
Suroviny pro 4 osoby:
- 5 ks Hřebíček celý Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- Skořice mletá Avokádo
- 1 lžička směsi Kari indické Avokádo
- Česneková sůl Avokádo
- 100 ml řeckého jogurtu
- olivový olej
- 500 ml vývaru
- 100 g loupaných rajčat z plechovky (pelati)
- 200 g čočky
- 1 cibule najemno nakrájená
- 2 nasekané stroužky česneku
- 100 g tvrdého žlutého sýra
- 2 malá rajčata
Způsob přípravy
Česnek a cibuli osmažíme na olivovém oleji, přidáme promícháné a rozdrcené v hmoždíři koření. Vše zalijeme horkým vývarem, přidáme rajčata a čočku, následně vaříme cca 15 minut.
Polévku rozmixujeme. Až polévka dosáhne jednotné konzistence, dochutíme ji česnekovou solí a pepřem.
Žlutý sýr nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Sýr a rajčata dáme na talíře a zalijeme polévkou.
Podáváme se lžící jogurtu.