Čočková polévka s jogurtem

Kategorie:

Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • 5 ks Hřebíček celý Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • Skořice mletá Avokádo
  • 1 lžička směsi Kari indické Avokádo
  • Česneková sůl Avokádo
  • 100 ml řeckého jogurtu
  • olivový olej
  • 500 ml vývaru
  • 100 g loupaných rajčat z plechovky (pelati)
  • 200 g čočky
  • 1 cibule najemno nakrájená
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • 100 g tvrdého žlutého sýra
  • 2 malá rajčata

Způsob přípravy

Česnek a cibuli osmažíme na olivovém oleji, přidáme promícháné a rozdrcené v hmoždíři koření. Vše zalijeme horkým vývarem, přidáme rajčata a čočku, následně vaříme cca 15 minut.
Polévku rozmixujeme. Až polévka dosáhne jednotné konzistence, dochutíme ji česnekovou solí a pepřem.
Žlutý sýr nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Sýr a rajčata dáme na talíře a zalijeme polévkou.
Podáváme se lžící jogurtu.