Aromatické filé z halibuta na liškách v krémové omáčce

Suroviny pro 4 osoby:

  • 600 g vykostěného filé z halibuta bez kůžičky
  • 1 citrón
  • 6 cherry rajčátek
  • 80 g sušených rajčat, nakrájených na proužky
  • 8 velkých kaparů
  • 50 g parmazánu
  • 1 svazek rukoly

Marináda

Lišková omáčka

Způsob přípravy

Omyté a osušené filé z halibuta nakrájíme na 4 stejné části, naložíme v olivovém oleji s pestem, kapary a kořenícím přípravkem Ryby a necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce.

Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme očištěné lišky a po chvíli zalijeme bílým vínem a smetanou. Všechno dusíme, dokud omáčka nezhoustne, pak přidáme nasekaný fenykl a dochutíme česnekovou solí a pepřem.

Omytou rukolu smícháme s kousky cherry rajčátek, sušenými rajčaty a kapary.

Vyjmeme rybu z marinády, položíme na plech a pečeme 15 minut při 180 ° C.

Na talíře dáme připravenou rukolu a horké houby. Z trouby vyjmeme aromatického halibuta a klademe na houby, pak posypeme jemně nastrouhaným parmazánem a pokapeme houbovou omáčkou. Připravené podáváme s kousky citrónu.