Omyté a osušené filé z halibuta nakrájíme na 4 stejné části, naložíme v olivovém oleji s pestem, kapary a kořenícím přípravkem Ryby a necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce.
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme očištěné lišky a po chvíli zalijeme bílým vínem a smetanou. Všechno dusíme, dokud omáčka nezhoustne, pak přidáme nasekaný fenykl a dochutíme česnekovou solí a pepřem.
Omytou rukolu smícháme s kousky cherry rajčátek, sušenými rajčaty a kapary.
Vyjmeme rybu z marinády, položíme na plech a pečeme 15 minut při 180 ° C.
Na talíře dáme připravenou rukolu a horké houby. Z trouby vyjmeme aromatického halibuta a klademe na houby, pak posypeme jemně nastrouhaným parmazánem a pokapeme houbovou omáčkou. Připravené podáváme s kousky citrónu.