Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Cibulačka s toasty a sýrem
Suroviny pro 2 osoby:
- 0.5 lžičky koření Česnek sušený Avokádo
- špetka směsi Provensálské bylinky Avokádo
- 200 ml bílého vína
- 2 lžíce másla
- 1 l hovězího vývaru
- 0.5 lžíce plnotučné hořčice
- bageta
- 6 cibulí nakrájených na kolečka
- 0.5 lžičky hnědého cukru
- 100 g strouhaného sýra Gruyère nebo parmazánu
Způsob přípravy
V kastrolu rozpustíme máslo. Přidáme cibuli, posypeme hnědým cukrem a česnekem a dusíme na mírném ohni cca 30 minut, až cibule bude zlatohněda.
Potom přidáme vývar a víno a dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni vaříme dalších 30 minut.
Bagetu nakrájíme na plátky, opečeme na pánvi na jedné straně, pak je obrátíme na druhou stranu, potřeme hořčicí a posypeme strouhaným sýrem. Zapečeme, až se sýr roztaví.
Polévku nalijeme na talíře, na vršek uložíme toast a okamžitě podáváme.