Cibulačka s toasty a sýrem

Kategorie:

Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 2 osoby:

  • 0.5 lžičky koření Česnek sušený Avokádo
  • špetka směsi Provensálské bylinky Avokádo
  • 200 ml bílého vína
  • 2 lžíce másla
  • 1 l hovězího vývaru
  • 0.5 lžíce plnotučné hořčice
  • bageta
  • 6 cibulí nakrájených na kolečka
  • 0.5 lžičky hnědého cukru
  • 100 g strouhaného sýra Gruyère nebo parmazánu

Způsob přípravy

V kastrolu rozpustíme máslo. Přidáme cibuli, posypeme hnědým cukrem a česnekem a dusíme na mírném ohni cca 30 minut, až cibule bude zlatohněda.
Potom přidáme vývar a víno a dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni vaříme dalších 30 minut.
Bagetu nakrájíme na plátky, opečeme na pánvi na jedné straně, pak je obrátíme na druhou stranu, potřeme hořčicí a posypeme strouhaným sýrem. Zapečeme, až se sýr roztaví.
Polévku nalijeme na talíře, na vršek uložíme toast a okamžitě podáváme.