Cibulačka s toasty a sýrem
Suroviny pro 2 osoby:
-
0.5 lžičky koření Česnek sušený Avokádo
-
špetka směsi Provensálské bylinky Avokádo
-
200 ml bílého vína
-
2 lžíce másla
-
1 l hovězího vývaru
-
0.5 lžíce plnotučné hořčice
-
bageta
-
6 cibulí nakrájených na kolečka
-
0.5 lžičky hnědého cukru
-
100 g strouhaného sýra Gruyère nebo parmazánu
Způsob přípravy
V kastrolu rozpustíme máslo. Přidáme cibuli, posypeme hnědým cukrem a česnekem a dusíme na mírném ohni cca 30 minut, až cibule bude zlatohněda.
Potom přidáme vývar a víno a dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni vaříme dalších 30 minut.
Bagetu nakrájíme na plátky, opečeme na pánvi na jedné straně, pak je obrátíme na druhou stranu, potřeme hořčicí a posypeme strouhaným sýrem. Zapečeme, až se sýr roztaví.
Polévku nalijeme na talíře, na vršek uložíme toast a okamžitě podáváme.