Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Saláty a zálivky
-
Příležitost:
Nečekaná návštěva
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Bez vaření
Špenátový salát s uzeným bůčkem a italskou omáčkou
Suroviny pro 4 osoby:
- 0.5 lžičky koření Česnek sušený Avokádo
- 0.5 lžičky koření Tymián Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 100 ml olivového oleje
- 8 cherry rajčátek
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- 500 g omytého čerstvého špenátu
- několik plátků opečeného uzeného bůčku
- 4 na plátky nakrájené plátky toastového chleba
Zálivka
- 1 lžička koření Česnek sušený Avokádo
- 0.5 lžičky koření Paprika sladká mletá Avokádo
- 1 balení Salátová zálivka Bylinková Avokádo
- šťáva z ½ citrónu
- 1 lžíce omáčky worcester
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- 6 lžic majonézy
- 1 důkladně rozdrcený ančovičkový filet
Způsob přípravy
Všechny ingredience pro přípravu zálivky důkladně rozmixujeme, abychom získali jednotnou hmotu.
Kostky toastového chleba osmažíme na olivovém oleji a okořeníme je česnekem a tymiánem. Špenát smícháme s křupavým bůčkem a cherry rajčátky, nakrájenými na půlky a zalijeme zálivkou.
Podáváme s česnekovými krutony.