Špenátový salát s uzeným bůčkem a italskou omáčkou
Suroviny pro 4 osoby:
-
0.5 lžičky koření Česnek sušený Avokádo
-
0.5 lžičky koření Tymián Avokádo
-
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
-
100 ml olivového oleje
-
8 cherry rajčátek
-
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
-
500 g omytého čerstvého špenátu
-
několik plátků opečeného uzeného bůčku
-
4 na plátky nakrájené plátky toastového chleba
Zálivka
-
1 lžička koření Česnek sušený Avokádo
-
0.5 lžičky koření Paprika sladká mletá Avokádo
-
1 balení Salátová zálivka Bylinková Avokádo
-
šťáva z ½ citrónu
-
1 lžíce omáčky worcester
-
1 lžička plnotučné hořčice
-
1 lžíce strouhaného parmazánu
-
6 lžic majonézy
-
1 důkladně rozdrcený ančovičkový filet
Způsob přípravy
Všechny ingredience pro přípravu zálivky důkladně rozmixujeme, abychom získali jednotnou hmotu.
Kostky toastového chleba osmažíme na olivovém oleji a okořeníme je česnekem a tymiánem. Špenát smícháme s křupavým bůčkem a cherry rajčátky, nakrájenými na půlky a zalijeme zálivkou.
Podáváme s česnekovými krutony.