Špenátový salát s uzeným bůčkem a italskou omáčkou

Kategorie:

Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Bez vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • 0.5 lžičky koření Česnek sušený Avokádo
  • 0.5 lžičky koření Tymián Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 100 ml olivového oleje
  • 8 cherry rajčátek
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • 500 g omytého čerstvého špenátu
  • několik plátků opečeného uzeného bůčku
  • 4 na plátky nakrájené plátky toastového chleba

Zálivka

  • 1 lžička koření Česnek sušený Avokádo
  • 0.5 lžičky koření Paprika sladká mletá Avokádo
  • 1 balení Salátová zálivka Bylinková Avokádo
  • šťáva z ½ citrónu
  • 1 lžíce omáčky worcester
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • 6 lžic majonézy
  • 1 důkladně rozdrcený ančovičkový filet

Způsob přípravy

Všechny ingredience pro přípravu zálivky důkladně rozmixujeme, abychom získali jednotnou hmotu.
Kostky toastového chleba osmažíme na olivovém oleji a okořeníme je česnekem a tymiánem. Špenát smícháme s křupavým bůčkem a cherry rajčátky, nakrájenými na půlky a zalijeme zálivkou.
Podáváme s česnekovými krutony.