Kategorie:
-
Druh jídla:
Saláty a zálivky
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Salát s plátky uzeného lososa, vejcem a francouzskou zálivkou
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 balení Salátová zálivka Francouzská Avokádo
- 1 citrón
- 8 cherry rajčátek
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- 200 g různých druhů salátů
- 1 malá červená cibule
- 1 malá bílá cibule
- 4 vejce vařená natvrdo
- 300 g uzeného lososa
- 150 g sýra camembert nebo brie
Způsob přípravy
Francouzskou zálivku připravíme podle návodu na obalu.
Salát oplachneme a osušíme. Sýr nakrájíme na kostky, cibule na kolečka. Listy salátů uložíme na talíře, zalijeme zálivkou, na salát uložíme lososa, vejce, sýr, rajčátka a cibuli, přizdobíme kousky citrónu a okořeníme čerstvě mletým barevným pepřem.