Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Saláty a zálivky
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Salát s pomerančem, grapefruitem a bylinkovými kuřecími prsíčkami
Suroviny pro 4 osoby:
- 400 g kuřecích prsou
- 1 lžička pražených piniových oříšků
- 2 svazky rukoly
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- 2 pomeranče
- 2 grapefruity
- 50 g nasekaných sušených rajčat v oleji
Marináda
- Česnek sušený Avokádo
- 1 lžička Chilli mleté Avokádo
- 1 lžička směsi Kuře gril Avokádo
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička koriandru
Zálivka
- Paprika pálivá mletá Avokádo
- Zázvor mletý Avokádo
- 1 balení Salátová zálivka Italská Avokádo
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce bílého krému balsamico
- šťáva z 1 citrónu
- sůl dle chuti
Způsob přípravy
Očištěná, omytá a osušená kuřecí prsa naložíme do marinády, kterou jsme předtím z výše uvedených surovin připravili a necháme 3 hodiny odležet v chladničce.
Pomeranče a grapefruity oloupeme a zbavíme bílých částí. Ke šťávě, která vyteče během loupání přidáme olivový olej a zálivku, vše důkladně promícháme a okořeníme podle chuti.
Rukolu smícháme se sušenými rajčaty a piniovými oříšky.
Maso vyjmeme z marinády, smažíme na grilovací pánvi dozlatova, následně nakrájíme na tenké plátky.
Na talíře postupně uložíme ovoce, maso a rukolou se sušenými rajčaty. Vše přelijeme zálivkou. Salát podáváme posypaný parmazánem.