Salát s pomerančem, grapefruitem a bylinkovými kuřecími prsíčkami
Suroviny pro 4 osoby:
-
400 g kuřecích prsou
-
1 lžička pražených piniových oříšků
-
2 svazky rukoly
-
3 lžíce strouhaného parmazánu
-
2 pomeranče
-
2 grapefruity
-
50 g nasekaných sušených rajčat v oleji
Marináda
-
Česnek sušený Avokádo
-
1 lžička Chilli mleté Avokádo
-
1 lžička směsi Kuře gril Avokádo
-
1 lžíce olivového oleje
-
1 lžička koriandru
Zálivka
-
Paprika pálivá mletá Avokádo
-
Zázvor mletý Avokádo
-
1 balení Salátová zálivka Italská Avokádo
-
4 lžíce olivového oleje
-
4 lžíce bílého krému balsamico
-
šťáva z 1 citrónu
-
sůl dle chuti
Způsob přípravy
Očištěná, omytá a osušená kuřecí prsa naložíme do marinády, kterou jsme předtím z výše uvedených surovin připravili a necháme 3 hodiny odležet v chladničce.
Pomeranče a grapefruity oloupeme a zbavíme bílých částí. Ke šťávě, která vyteče během loupání přidáme olivový olej a zálivku, vše důkladně promícháme a okořeníme podle chuti.
Rukolu smícháme se sušenými rajčaty a piniovými oříšky.
Maso vyjmeme z marinády, smažíme na grilovací pánvi dozlatova, následně nakrájíme na tenké plátky.
Na talíře postupně uložíme ovoce, maso a rukolou se sušenými rajčaty. Vše přelijeme zálivkou. Salát podáváme posypaný parmazánem.