Kategorie:
-
Druh jídla:
Sladká jídla
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Perník se švestkovými povidly
Potřebujete:
- 4 lžičky směsi Perník Avokádo
- 2 vejce
- 250 g cukru
- 1 sklenice mléka
- 1 lžička jedlé sody
- 125 g margarinu
- 3 lžíce kakaa
- 400 g polohrubé mouky
- sušené ovoce podle chuti
- 5 lžic švestkových povidel
- čokoládová poleva
Způsob přípravy
Margarín rozpustíme a necháme vychladnout. Vejce utřeme s cukrem, přidáme mléko, kakao, mouku smíchanou se sodou a směsí perníkového koření. Vlijeme margarín a promícháme. Přidáme sušené ovoce. Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme cca 1 hodinu při teplotě 160-170 °C.
Perník necháme vychladnout, podélně rozřízneme, potřeme povidly, slepíme obě poloviny a polijeme polevou.