Kategorie:
-
Druh jídla:
Sladká jídla
-
Příležitost:
Vánoce
-
Sezóna:
Vánoce
-
Způsob vaření:
Pečení
Perníčky
Suroviny pro 6 osob:
- 3 lžíce směsi Perník Avokádo
- 50 g másla
- 1 vejce
- 0.5 sklenice cukru
- 2.5 sklenice hladké mouky
- 5 lžic tekutého medu
- 1 lžička jedlé sody
Bílková poleva na zdobení :
- 1 bílek
- 200 g moučkového cukru (dvakrát prosátého)
- 1 lžička solamylu
- pár kapek citronové šťávy
Způsob přípravy
Med zahřejeme s máslem, cukrem a kořenícím přípravkem Perník. Smícháme s moukou, vejcem a sodou a dobře zpracujeme v těsto. Necháme vychladnout cca 30 minut. Z těsta vyválíme plát o tloušťce 0,5 cm, vykrajujeme různé tvary a pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 10 minut při teplotě 170 °C.
Bílková poleva na zdobení:
V míse třeme bílek s cukrem, přidáme pár kapek citronu a solamyl. Poleva nesmí z vařečky stékat ale vláčně odpadávat. Až budeme zdobit, na zkoušku si můžeme udělat pár teček na papír a pokud se nestečou dohromady je to ok. Pokud ano, obsah vratíme zpět do mísy a přidáme cukr, zamícháme a znovu zkusíme.
Perníčky můžeme zdobit sáčkem, který naplníme polevou, uzavřeme gumičkou a špičku ustřihneme podle potřeby.