Med zahřejeme s máslem, cukrem a kořenícím přípravkem Perník. Smícháme s moukou, vejcem a sodou a dobře zpracujeme v těsto. Necháme vychladnout cca 30 minut. Z těsta vyválíme plát o tloušťce 0,5 cm, vykrajujeme různé tvary a pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 10 minut při teplotě 170 °C.
Bílková poleva na zdobení:
V míse třeme bílek s cukrem, přidáme pár kapek citronu a solamyl. Poleva nesmí z vařečky stékat ale vláčně odpadávat. Až budeme zdobit, na zkoušku si můžeme udělat pár teček na papír a pokud se nestečou dohromady je to ok. Pokud ano, obsah vratíme zpět do mísy a přidáme cukr, zamícháme a znovu zkusíme.
Perníčky můžeme zdobit sáčkem, který naplníme polevou, uzavřeme gumičkou a špičku ustřihneme podle potřeby.