Kategorie:
- 
                    Druh jídla:
                    
                    	
Polévky
 - 
                    Příležitost:
					
						
Pro každý den
 - 
                    Sezóna:
					
						
Celý rok
 - 
                    Způsob vaření:
                    
                    	
Vaření
 
Bramboračka s houbami
Suroviny pro 4 osoby:
- Majoránka Avokádo
 - Paprika sladká mletá Avokádo
 - špetka směsi Houbové koření Avokádo
 - 1 cibule
 - olej
 - 1 stroužků česneku
 - sůl dle chuti
 - 200 g brambor
 - 1 mrkev
 - máslo
 - 1 petržel
 - kousek celeru
 - 5 g sušených hub
 - 1 l vody nebo zeleninového vývaru
 - hladká mouka
 
Způsob přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno, zeleninu na malé kostičky, houby namočíme. 
Na oleji restujeme nejdříve zeleninu, po chvilce přidáme cibuli a máslo. K zelenině přidáme špetku mleté papriky a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Vložíme na kostky nakrájené loupané syrové brambory, pokrájené houby a okořeníme kořenícím přípravkem Houbové koření. 
Pomalu vaříme až jsou brambory poloměkké. Zahustíme jíškou, dovaříme a ochutíme majoránkou a solí.

            

