Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Bramboračka s houbami
Suroviny pro 4 osoby:
- Majoránka Avokádo
- Paprika sladká mletá Avokádo
- špetka směsi Houbové koření Avokádo
- 1 cibule
- olej
- 1 stroužků česneku
- sůl dle chuti
- 200 g brambor
- 1 mrkev
- máslo
- 1 petržel
- kousek celeru
- 5 g sušených hub
- 1 l vody nebo zeleninového vývaru
- hladká mouka
Způsob přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno, zeleninu na malé kostičky, houby namočíme.
Na oleji restujeme nejdříve zeleninu, po chvilce přidáme cibuli a máslo. K zelenině přidáme špetku mleté papriky a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Vložíme na kostky nakrájené loupané syrové brambory, pokrájené houby a okořeníme kořenícím přípravkem Houbové koření.
Pomalu vaříme až jsou brambory poloměkké. Zahustíme jíškou, dovaříme a ochutíme majoránkou a solí.