Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Party steak s lilkem
Suroviny pro 4 osoby:
- 2 lilky
- 100 g uzeného bůčku
- 4 hovězí steaky
- ocet
Marináda
- 7 lžic olivového oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce brandy
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce směsi Steak Avokádo
- 4 rozmačkané stroužky česneku
Způsob přípravy
Maso naložíme do připravené marinády na několik hodin.
Lilky omyjeme, rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme měkký vnitřek, 5 minut povaříme ve vodě s trochou octa a necháme vychladnout.
Maso grilujeme 12-14 minut z každé strany.
Uvařené lilky potřeme uvnitř zbytkem marinády z masa, naplníme bůčkem nakrájeným na kostičky a grilujeme cca 10 minut.