Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Selský biftek
Suroviny pro 4 osoby:
- 2 lžičky směsi Roštěnky Avokádo
- olej
- máslo
- 600 g zadního hovězího
- 4 plátky uzeného bůčku
- 2 lžíce strouhaného křenu
- 150 g uzeného sýru nakrájeného na plátky
- tuk na vymazání pekáčku
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na plátky, lehce rozklepeme, okořeníme přípravkem Roštěnky, pokapeme olejem a necháme ležet v chladničce asi 1 hodinu. Pak maso a bůček osmažíme na oleji. Pekáček vymažeme tukem, vložíme plátky masa, na které poklademe osmažený bůček, potřeme křenem a na něj položíme plátky sýru. Nakonec pokapeme předem rozpuštěným máslem a pečeme asi 15 minut při teplotě 240 °C.