Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Hrušky v kořeněném sirupu
Suroviny pro 4 osoby:
- 5 ks koření Hřebíček celý Avokádo
- 1 svitek Skořice celá Avokádo
- 1 lžička koření Zázvor mletý Avokádo
- 4 lžíce cukru
- šťáva z jednoho citrónu
- 1 lžíce mátového likéru
- 4 čerstvé hrušky
Způsob přípravy
Litr vody přivedeme do varu společně s cukrem, citrónovou šťávou, likérem a kořením. Přidáme oloupané hrušky a vaříme dokud nezměknou.
Podáváme s horkou vanilkovou nebo karamelovou omáčkou a kopečkem zmrzliny.