Hrušky v kořeněném sirupu

Kategorie:

Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • 5 ks koření Hřebíček celý Avokádo
  • 1 svitek Skořice celá Avokádo
  • 1 lžička koření Zázvor mletý Avokádo
  • 4 lžíce cukru
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 1 lžíce mátového likéru
  • 4 čerstvé hrušky

Způsob přípravy

Litr vody přivedeme do varu společně s cukrem, citrónovou šťávou, likérem a kořením. Přidáme oloupané hrušky a vaříme dokud nezměknou.

Podáváme s horkou vanilkovou nebo karamelovou omáčkou a kopečkem zmrzliny.