Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Hovezí guláš s pivem
Suroviny pro 4 osoby:
- 2 lžíce směsi Guláš Avokádo
- 3 cibule
- sůl dle chuti
- 600 g hovězí kližky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- olej nebo sádlo
- 500 ml světlého piva
- hovězí vývar na podlévání
- 2 červené kapie
- hladká mouka a olej na jíšku
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na kostky, cibule na plátky. Na oleji nebo na sádle opékáme současně maso a cibuli do pěkné barvy. Přidáme kořenící přípravek Guláš a 2 lžíce rajčatového protlaku, orestujeme a zalijeme pivem a horkou vodou nebo vývarem. Dusíme až je maso měkké. Podle potřeby podléváme.
Asi půl hodiny před dokončením přidáme na nudličky nasekanou a na oleji orestovanou kapii a podle potřeby zahustíme jíškou a dosolíme.
Podáváme s houskovým knedlíkem.