Hovezí guláš s pivem

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • 2 lžíce směsi Guláš Avokádo
  • 3 cibule
  • sůl dle chuti
  • 600 g hovězí kližky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • olej nebo sádlo
  • 500 ml světlého piva
  • hovězí vývar na podlévání
  • 2 červené kapie
  • hladká mouka a olej na jíšku

Způsob přípravy

Maso nakrájíme na kostky, cibule na plátky. Na oleji nebo na sádle opékáme současně maso a cibuli do pěkné barvy. Přidáme kořenící přípravek Guláš a 2 lžíce rajčatového protlaku, orestujeme a zalijeme pivem a horkou vodou nebo vývarem. Dusíme až je maso měkké. Podle potřeby podléváme.

Asi půl hodiny před dokončením přidáme na nudličky nasekanou a na oleji orestovanou kapii a podle potřeby zahustíme jíškou a dosolíme.

Podáváme s houskovým knedlíkem.