Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Hovězí guláš s rajčaty
Suroviny pro 4 osoby:
- 2 žíce koření Paprika lahůdková mletá Avokádo
- 2 lžíce směsi Guláš Avokádo
- olej
- 500 ml hovězího vývaru
- 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 100 ml zakysané smetany
- 600 g hovězího masa nakrájeného na kostky
- 4 cibule nakrájené na kostky
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 200 ml rajčat pelati (loupaná v plechovce)
- petrželka na posypání
Způsob přípravy
Hovězí kostky posypeme směsí Guláš a paprikou a smažíme na oleji. Přidáme cibuli a česnek a smažíme 15 minut za neustálého míchání. Pak přidáme protlak a vývar, vaříme doměkka. Nakonec přidáme rajčata, přivedeme do varu, dochutíme.
Podáváme se smetanou, posypané petrželkou.