Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Zvěřina a králičí maso
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Zabíjačka
-
Způsob vaření:
Smažení
Srnčí panenka s křupavými hříbky a borůvkovou omáčkou
Suroviny pro 4 osoby:
- Česnek sušený Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- Tymián Avokádo
- 50 ml olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 0.5 cibule nakrájené na kostičky
- 1 lžíce cukru
- sůl dle chuti
- 100 g vařených hřibů
- 4 srnčí panenky (každá cca asi 160 g)
- 50 ml Beherovky
- 100 g čerstvých nebo mražených borůvek
Marináda
- 3 lžičky směsi Divočina Avokádo
- 50 ml červeného vína
- 200 ml oleje
- 1 mrkev
- 1 petržel
- polovina celeru
Způsob přípravy
Očištěnou a omytou svíčkovou naložíme do marinády, kterou si připravíme z oleje, přípravku Divočina, vína a nahrubo nastrouhané zeleniny. Vše necháme asi 12 hodin odležet v lednici.
V hrnci přivedeme k varu 1/3 šálku vody s cukrem. Jakmile dosáhne sirupovité konzistence, přidáme Becherovku, a po chvíli borůvky. Vše krátce vaříme. Dbáme na to, aby borůvky zachovaly svůj původní tvar. Zdá-li se nám omáčka příliš řídká, přidáme lžičku medu.
Na horkém olivovém oleji osmahneme cibuli a hřiby nakrájené na plátky. Vše dochutíme tymiánem, česnekem, solí a pepřem.
Vyjmeme maso z marinády a pečeme na grilu (nebo smažíme na grilovací pánvi) asi 10 minut tak, aby maso zůstalo ve středu růžové.
Plátky srnčí panenky podáváme s křupavými houbami a s teplou borůvkovou omáčkou.