Srnčí panenka s křupavými hříbky a borůvkovou omáčkou

Suroviny pro 4 osoby:

Marináda

Způsob přípravy

Očištěnou a omytou svíčkovou naložíme do marinády, kterou si připravíme z oleje, přípravku Divočina, vína a nahrubo nastrouhané zeleniny. Vše  necháme asi 12 hodin odležet v lednici.

V hrnci přivedeme k varu 1/3 šálku vody s cukrem. Jakmile dosáhne sirupovité konzistence, přidáme Becherovku, a po chvíli borůvky. Vše krátce vaříme. Dbáme na to, aby borůvky zachovaly svůj původní tvar. Zdá-li se nám omáčka příliš řídká, přidáme lžičku medu.

Na horkém olivovém oleji osmahneme cibuli a hřiby nakrájené na plátky. Vše dochutíme tymiánem,  česnekem, solí a pepřem.

Vyjmeme maso z marinády a pečeme na grilu (nebo smažíme na grilovací pánvi) asi 10 minut tak, aby  maso zůstalo ve středu růžové.

Plátky srnčí panenky podáváme s křupavými houbami a s teplou borůvkovou omáčkou.