Očištěnou a omytou svíčkovou naložíme do marinády, kterou si připravíme z oleje, přípravku Divočina, vína a nahrubo nastrouhané zeleniny. Vše necháme asi 12 hodin odležet v lednici.
V hrnci přivedeme k varu 1/3 šálku vody s cukrem. Jakmile dosáhne sirupovité konzistence, přidáme Becherovku, a po chvíli borůvky. Vše krátce vaříme. Dbáme na to, aby borůvky zachovaly svůj původní tvar. Zdá-li se nám omáčka příliš řídká, přidáme lžičku medu.
Na horkém olivovém oleji osmahneme cibuli a hřiby nakrájené na plátky. Vše dochutíme tymiánem, česnekem, solí a pepřem.
Vyjmeme maso z marinády a pečeme na grilu (nebo smažíme na grilovací pánvi) asi 10 minut tak, aby maso zůstalo ve středu růžové.
Plátky srnčí panenky podáváme s křupavými houbami a s teplou borůvkovou omáčkou.