Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Smažená telecí játra s cibulí, hřiby a liškami
Suroviny pro 4 osoby:
- Česnek sušený Avokádo
- Majoránka Avokádo
- Paprika lahůdková mletá Avokádo
- Paprika pálivá mletá Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- 2 lžíce mouky
- olej na smažení
- 1 l mléka
- 500 g očištěných telecích jater
- 4 malé šalotky
- 100 g nakrájených hřibů
- 80 g nakrájených lišek
- 4 cherry rajčáta
- 50 ml sherry
Způsob přípravy
Omytá a očištěná játra namočíme na 4-6 hodin do studeného mléka. Následně je osušíme, nakrájíme na plátky a posypeme moukou. V teflonové pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a za stálého míchání na něm osmažíme játra. Smažíme asi 3 minuty do světle hnědé barvy. (Nesmažíme telecí játra dlouho, aby nebyla příliš tuhá). Smažená játra přeložíme na talíř.
Použijeme stejnou pánev na smažení nakrájené cibule, hub a cherry rajčatek. Smažíme při vysoké teplotě, za stálého míchání. Do tak připravených hub přidáme sherry a játra, vše promícháme a dochutíme.
Podáváme s topinkami.