Smažená telecí játra s cibulí, hřiby a liškami
			
		 
		
		
			
				
					
                        						
                            Suroviny pro 4 osoby:
							
                                                                    - 
                                          Česnek sušený Avokádo                                    
 
                                                                    - 
                                          Majoránka Avokádo                                    
 
                                                                    - 
                                          Paprika lahůdková mletá Avokádo                                    
 
                                                                    - 
                                          Paprika pálivá mletá Avokádo                                    
 
                                                                    - 
                                          Pepř černý mletý Avokádo                                    
 
                                                                    - 
                                        2 lžíce mouky                                    
 
                                                                    - 
                                          olej na smažení                                    
 
                                                                    - 
                                        1 l mléka                                    
 
                                                                    - 
                                        500 g očištěných telecích jater                                    
 
                                                                    - 
                                        4  malé šalotky                                    
 
                                                                    - 
                                        100 g nakrájených hřibů                                    
 
                                                                    - 
                                        80 g nakrájených lišek                                    
 
                                                                    - 
                                        4  cherry rajčáta                                    
 
                                                                    - 
                                        50 ml sherry                                    
 
                                							
						 
						
                            						
					 
					
				 
			 
			
                Způsob přípravy
				
                    Omytá a očištěná játra namočíme na 4-6 hodin do studeného mléka. Následně je osušíme, nakrájíme na plátky a posypeme moukou. V teflonové pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a za stálého míchání na něm osmažíme játra. Smažíme asi 3 minuty do světle hnědé barvy. (Nesmažíme telecí játra dlouho, aby nebyla příliš tuhá). Smažená játra přeložíme na talíř. 
Použijeme stejnou pánev na smažení nakrájené cibule, hub a cherry rajčatek. Smažíme při vysoké teplotě, za stálého míchání. Do tak připravených hub přidáme sherry a játra, vše promícháme a dochutíme. 
Podáváme s topinkami.