Smažená telecí játra s cibulí, hřiby a liškami

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • Česnek sušený Avokádo
  • Majoránka Avokádo
  • Paprika lahůdková mletá Avokádo
  • Paprika pálivá mletá Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 2 lžíce mouky
  • olej na smažení
  • 1 l mléka
  • 500 g očištěných telecích jater
  • 4 malé šalotky
  • 100 g nakrájených hřibů
  • 80 g nakrájených lišek
  • 4 cherry rajčáta
  • 50 ml sherry

Způsob přípravy

Omytá a očištěná játra namočíme na 4-6 hodin do studeného mléka. Následně je osušíme, nakrájíme na plátky a posypeme moukou. V teflonové pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a za stálého míchání na něm osmažíme játra. Smažíme asi 3 minuty do světle hnědé barvy. (Nesmažíme telecí játra dlouho, aby nebyla příliš tuhá). Smažená játra přeložíme na talíř.

Použijeme stejnou pánev na smažení nakrájené cibule, hub a cherry rajčatek. Smažíme při vysoké teplotě, za stálého míchání. Do tak připravených hub přidáme sherry a játra, vše promícháme a dochutíme.

Podáváme s topinkami.