Smažená telecí játra s cibulí, hřiby a liškami
Suroviny pro 4 osoby:
-
Česnek sušený Avokádo
-
Majoránka Avokádo
-
Paprika lahůdková mletá Avokádo
-
Paprika pálivá mletá Avokádo
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
2 lžíce mouky
-
olej na smažení
-
1 l mléka
-
500 g očištěných telecích jater
-
4 malé šalotky
-
100 g nakrájených hřibů
-
80 g nakrájených lišek
-
4 cherry rajčáta
-
50 ml sherry
Způsob přípravy
Omytá a očištěná játra namočíme na 4-6 hodin do studeného mléka. Následně je osušíme, nakrájíme na plátky a posypeme moukou. V teflonové pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a za stálého míchání na něm osmažíme játra. Smažíme asi 3 minuty do světle hnědé barvy. (Nesmažíme telecí játra dlouho, aby nebyla příliš tuhá). Smažená játra přeložíme na talíř.
Použijeme stejnou pánev na smažení nakrájené cibule, hub a cherry rajčatek. Smažíme při vysoké teplotě, za stálého míchání. Do tak připravených hub přidáme sherry a játra, vše promícháme a dochutíme.
Podáváme s topinkami.