Kategorie:
-
Druh jídla:
Mletá masa
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Skopové šašliky se salátem z cibule a papriky
Suroviny pro 4 osoby:
- 3 lžičky směsi Čubrica Avokádo
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 800 g skopového masa (nebo telecí ho)
Omáčka
- 2 lžičky směsi Tzatziky Avokádo
- několik snítek čerstvé máty
- 400 ml bílého jogurtu
- 1 čerstvá okurka
Způsob přípravy
Omyté a očištěné maso osušíme, nakrájíme na malé kousky a následně dvakrát pomeleme.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na rozpáleném olivovém oleji zesklovatět, pak přidáme plátky česneku, ještě chvilku smažíme a necháme vychladnout.
Mleté maso přeložíme do mísy, přidáme cibuli s česnekem a dochutíme kořenícím přípravkem Čubrica. Z masa by měla vzniknout hladká hmota. Z ní vytvarujeme válcovité karbanátky (asi 5 cm dlouhé), které napíchneme na grilovací jehly a necháme hodinu odležet v chladničce.
Mezitím si připravíme omáčku: do jogurtu přidáme oloupanou a nastrouhanou okurku, přípravek Tzatziky a nasekanou mátu. Na salát si nakrájíme cibuli nadrobno a přelijeme vroucí vodou. Papriky opečeme, poté je oloupeme a nakrájíme na proužky. Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu smícháme, pokapeme olivovým olejem, posypeme nakrájenou petrželkou a dochutíme.
Špízy grilujeme asi 10 minut. Podáváme s předem připravenou omáčkou a salátem.