Skopové šašliky se salátem z cibule a papriky

Kategorie:

Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Suroviny pro 4 osoby:

  • 3 lžičky směsi Čubrica Avokádo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 800 g skopového masa (nebo telecí ho)

Omáčka

  • 2 lžičky směsi Tzatziky Avokádo
  • několik snítek čerstvé máty
  • 400 ml bílého jogurtu
  • 1 čerstvá okurka

Způsob přípravy

Omyté a očištěné maso osušíme, nakrájíme na malé kousky a následně dvakrát pomeleme.

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na rozpáleném olivovém oleji zesklovatět, pak přidáme plátky česneku, ještě chvilku smažíme a necháme vychladnout.

Mleté maso přeložíme do mísy, přidáme cibuli s česnekem a dochutíme kořenícím přípravkem Čubrica. Z masa by měla vzniknout hladká hmota. Z ní vytvarujeme válcovité karbanátky (asi 5 cm dlouhé), které napíchneme na grilovací jehly a necháme hodinu odležet v chladničce.

Mezitím si připravíme omáčku: do jogurtu přidáme oloupanou a nastrouhanou okurku, přípravek Tzatziky a nasekanou mátu. Na salát si nakrájíme cibuli nadrobno a přelijeme vroucí vodou. Papriky opečeme, poté je oloupeme a nakrájíme na proužky. Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu smícháme, pokapeme olivovým olejem, posypeme nakrájenou petrželkou a dochutíme.

Špízy grilujeme asi 10 minut. Podáváme s předem připravenou omáčkou a salátem.